Розробка проєкту розбірної понтонної переправи для використання в умовах мілководдя - Кіпень Андрій Станіславович (My University, 2024)
В роботі досліджується питання розробки проєкту понтонної переправи в умовах поганого судноплавства та мілководдя. Актуальність даного питання пов'язана з необхідністю інноваційних розробок і впроваджень в області вітчизняного суднобудування з метою інтенсифікації його розвитку. Мета магістерської роботи полягає в розробці проєкту розбірної понтонної переправи, оптимізованої для використання в умовах поганого судноплавства мілководдя, з подальшим розбором та завантаженням у сідловий тягач для перевезення згідно вимог до Правил Регістру судноплавства України з урахуванням вимог до мобільності, надійності та експлуатаційної ефективності. Для досягнення поставленої мети необхідно: - провести розрахунки водотоннажності та головних розмінювань, розрахувати остійність; - розробити теоретичне креслення, побудувати криві елементів плавучості та початкової остійності, діаграму статичної остійності; - розробити загальне розташування судна; - виконати набір корпусу судна за Регістром Судноплавства України; - сформувати стислу специфікацію; Об’єктом дослідження є процес подолання водних перешкод за допомогою наплавних (понтонних) переправ. Предметом дослідження виступає конструкція, параметри, технічні особливості проєктування й побудови розбірної понтонної переправи, адаптованої до умов мілководдя. Апробація результатів дослідження. Матеріали результатів дослідження даної магістерської роботи були використані при розробці проекту понтонної переправи для використання в умовах мілководдя.
Кіпень, А. С. Розробка проєкту розбірної понтонної переправи для використання в умовах мілководдя : магістерська робота ; спец. 135 "Суднобудування" / А. С. Кіпень ; наук. кер. А. І. Кузнєцов. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 62 с.
Keywords: водотоннажність; мілководдя; переправа; понтон; Правила Регістру; пристрій зчеплення понтонів; технічні особливості проєктування; 135 "Суднобудування"; displacement; shallow water; crossing; pontoon; Register Rules; pontoon coupling mechanism; technical design features