Аналіз реалізації бюджетної децентралізації в контексті соціально-економічного розвитку країни - Жувагіна, І. О.; Філіпішина, Л. М.; Zhuvahina, I. A.; Filipishyna, L. M.; Жувагина, И. А.; Филипишина, Л. М. (My University, 2017)
Виконано аналіз реалізації першого етапу реформи бюджетної децентралізації в Україні. Здійснено оцінку отриманих результатів за підсумками виконання бюджетів всіх рівнів у 2016 році. Встановле но пріоритетні напрями видатків місцевих бюджетів та обгрунтовано недостатність виконання місцевих бюджетів як інструменту інвестиційного розвитку регіонів. Запропоновано практичні рекомендації, спрямовані на розв’язання нагальних завдань реалізації реформи бюджетної децентралізації. Аргумен товано, що видатки бюджету є вагомим інструментом впливу на соціально-економічні процеси у державі, а удосконалення системи бюджетних видатків є об’єктивно необхідною умовою та підгрунтям реалізації комплексу економічних реформ в Україні.
Жувагіна, І. О. Аналіз реалізації бюджетної децентралізації в контексті соціально-економічного розвитку країни / І. О. Жувагіна, Л. М. Філіпішина // Молодий вчений. – 2017. – № 4.4 (44.4). – С. 35–39.
Keywords: податкові надходження; місцевий бюджет; видатки місцевих бюджетів; доходи місцевих бюджетів; міжбюджетні трансферти; оцінка; розвиток; tax revenues; local budget; local budget expenditures; revenues; intergovernmental transfers; evaluation; development; налоговые поступления; местный бюджет; расходы местных бюджетов; доходы местных бюджетов; межбюджетные трансферты; оценка; развитие