Рушій як крило, що здійснює складені лінійно-кутові коливання - Нєкрасов, В. О.; Дихта, Л. М. (My University, 2013)
Метою роботи є демонстрація на інженерному рівні можливості використання прямокутного тонкого крила (пластинки), що здійснює гармонічні лінійні вертикальні чи горизонтальні коливання разом зі зсунутими по фазі кутовими коливаннями, в якості рушія, здатного привести в поступальний рух видовжене тіло типу гідробіонта (дельфін, кит, акула).
Дихта, Л. М. Рушій як крило, що здійснює складені лінійно-кутові коливання / Л. М. Дихта, В. О. Нєкрасов // Матеріали Всеукр. наук.-техн. конф. з міжнар. участю "Сучасні технології проектування, побудови, експлуатації і ремонту суден, морських технічних засобів і інженерних споруд". – Миколаїв : НУК, 2013.
Keywords: кутові коливання; рушій; еліпсоїд; пластинка; гідродинамічні сили