Проблеми спортивного відбору юних бігунів на середні дистанції - Левицька Я.; Бірюк С. В.; Levytska Y.; Biryuk S. V. (My University, 2023)
В статті розглянуто і визначено інформативні показники спортивного відбору бігунів 10–13 років на початковому етапі спортивної підготовки в бігу на середні дистанції. Відбір може бути ефективним лише в тому випадку, якщо на початковому етапі підготовки юного спортсмена буде забезпечена комплексна методика оцінки його можливостей. Процес підготовки має також враховувати закономірності вікового розвитку молодого організму та індивідуальні особливості.
Problems of sports selection of young runners at middle distance
Левицька, Я. Проблеми спортивного відбору юних бігунів на середні дистанції = Problems of sports selection of young runners at middle distance / Я. Левицька, С. В. Бірюк // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2023. – Вип. 16. – С. 24–26.
Keywords: відбір бігунів; початковий етап підготовки; контрольні тести; біг на середні дистанції; selection of runners; initial stage of preparation; control tests; middle-distance running