Сучасні завдання автоматичного керування самохідною прив’язною підводною вантажною системою - Блінцов, В. С.; Войтасик, А. М.; Blintsov, Volodymyr S.; Voitasyk, Andrii M. (My University, 2017)
Анотація. Запропоновано самохідну прив’язну підводну вантажну систему з підводним апаратом-роботом нового архітектурно-конструктивного типу рушійно-кермовий комплекс якого містить вісім однотипних рушійних пристроїв виду «гребний гвинт у трубі».
Блінцов, В. С. Сучасні завдання автоматичного керування самохідною прив’язною підводною вантажною системою = Modern tasks of automatic control of a self-propelled tethered underwater cargo system / В. С. Блінцов, А. М. Войтасик // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – № 3 (470). – С. 49–55.
Keywords: самохідна прив’язна підводна вантажна система; підводний апарат-робот; вантажний самохідний підводний носій; рушійно-кермовий комплекс; рушійний пристрій; самоходная привязная подводная грузовая система; подводный аппарат-робот; грузовой самоходный подводный носитель; движительно-рулевой комплекс; движительное устройство; tethered self-propelled underwater cargo system; underwater robot; self-propelled underwater cargo carrier; propulsive complex; propulsive device