Сталий розвиток територіальних одиниць Закарпаття в контексті транскордонного співробітництва - Іртищева, Інна Олександрівна; Стегней, Маріанна Іванівна; Irtyshcheva, І.; Stegney, M. (My University, 2014)
У статті обґрунтовані теоретичні та прикладні засади сталого розвитку територіальних одиниць. Охарактеризовані основні напрямки розвитку транскордонного співробітництва Закарпатської області. Окреслено генезис екологічної компоненти сталого розвитку. Пояснено особливості соціалізації політики розвитку. Виявлені перспективні напрямки подальших досліджень соціально-економічного розвитку у поєднання із збереженням екологічної безпеки. Розглянуто особливості адаптації вітчизняної політики до вимог спільної екологічної та соціальної політики Європейського Союзу.
Іртищева, І. О. Сталий розвиток територіальних одиниць Закарпаття в контексті транскордонного співробітництва / І. О. Іртищева, М. І. Стегней // Наук. вісн. МДУ. Сер. Економіка. – Мукачево : МДУ, 2014. – Вип. 2 (2). – С. 47–52.
Keywords: сталий розвиток; територіальні одиниці; екологічна безпека; соціалізація; євроінтеграція; sustainable development; territorial units; environmental safety; socialization; European integration