Міфологічний тип світогляду в сучасній повсякденності - Яшна, Д. С.; Гончарова, О. О.; Yashna, D.S.; Яшна, Д. С. (Миколаїв: НУК, 2022)
Історично склалося п’ять типів світогляду, кожен з яких відображає особливе цілісне знання про світ як про деяку тональність. Кожен з них має місце у нашому житті та виконує свою роль у формуванні специфічної, суто індивідуальної картини світу. Однак саме міфологічний тип світогляду є притаманним усім етносам і народам, він є колискою усіх наступних типів світогляду, знаменує собою історичне «дитинство людства». На сьогоднішній день міфологічний тип світогляду, не зважаючи на свої прадавні коріння, не поступає свої позиції та займає доволі важливу нішу у нашій повсякденності.
Яшна, Д. С. Міфологічний тип світогляду в сучасній повсякденності / Д. С. Яшна, О. О. Гончарова // Матеріали ІV всеукр. студ. наук.-практ. конф. "Філософські та культурологічні проблеми людства очима студентства". –Миколаїв : НУК, 2021. – С. 130–135.
Keywords: міфологічний тип світогляду; світогляд; міфи; mythological type of worldview; worldview; myths; мифологический тип мировоззрения; мировоззрение; мифы