Киснево-паливні енергетичні установки як альтернатива традиційному виробництву електричної енергії - Патлайчук В. М.; Patlaichuk V. M. (НУК, 2024)
Проаналізовані переваги, недоліки та особливості створення енергетичних установок, використовуючих спалювання викопного палива в середовищі чистого кисню. Розглянуті перспективи їх впровадження в енергетику.
Oxy-fuel combustion as an alternative to conventional power generation
Патлайчук, В. М. Киснево-паливні енергетичні установки як альтернатива традиційному виробництву електричної енергії = Oxy-fuel combustion as an alternative to conventional power generation / В. М. Патлайчук // Матеріали ХV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2024. – С. 190–192.
Keywords: енергетична установка; кисневе спалювання; уловлювання вуглекислого газу; камера згоряння; вплив на атмосферу; power plant; carbon capture and storage; oxy-fuel combustion; combustion chamber; environmental impact