Маніпулятивні технології роботи з інформацією: нові можливості у відкритому Інтернет-просторі і захист свободи волі особистості - Гончарова, О. О. (Миколаїв: НУК, 2022)
Тези доповіді присвячені проблемі маніпулювання свідомістю людини, перебуванню її в «інформаційному шумі», який робить її вразливою до інформаційної еклектики, сприяє некритичності мислення. Наголошується, що планомірна соціогуманітарна освіта і бажання людини виробляти цілісний фрейм сприйняття реальності можуть стати запорукою уникнення розгортання цього соціального феномену.
Гончарова, О. О. Маніпулятивні технології роботи з інформацією: нові можливості у відкритому Інтернет-просторі і захист свободи волі особистості / О. О. Гончарова // Матеріали VII всеукр. наук.-техн. конф. з міжнар. участю "Сучасні проблеми інформаційної безпеки на транспорті". – Миколаїв : НУК, 2017. – С. 82–86.
Keywords: маніпуляція свідомістю; інформаційний шум; сортинг інформації