Теоретичні дослідження двопаливної низькоемісійної камери згоряння газотурбінного двигуна - Діасамідзе, Б. Т.; Вілкул, С. В.; Сербін, С. І.; Диасамидзе, Б. Т.; Вилкул, С. В.; Сербин, С. И.; Diasamidze, B.; Vilkul, S.; Serbin, S. (My University, 2019)
Запропоновано ефективний спосіб організації згоряння рідкого палива в двопаливній газотурбінній камері згоряння. Обрана математична модель подачі і горіння рідкого палива. Проведено тривимірні теоретичні дослідження впливу різних способів впорскування рідкого палива в канали аксіально-радіальних завихрювачів на нерівномірність температурного поля на виході з жарової труби, а також на утворення оксидів азоту і монооксиду вуглецю в низькоемісійній камері згоряння.
Діасамідзе, Б. Т. Теоретичні дослідження двопаливної низькоемісійної камери згоряння газотурбінного двигуна = The oretical investigations of a dual-fuel low-emission gas turbine combustor / Б. Т. Діасамідзе, С. В. Вілкул, С. І. Сербін // Вісн. НТУ «ХПІ». Сер. Енергетичні та теплотехнічні процеси й устаткування. – Харьків, 2019. – С. 27–33.
Keywords: газотурбінний двигун; двопаливна низькоемісійна камера згоряння; процес горіння; газотурбинный двигатель; двухтопливная низкоэмиссионная камера сгорания; процесс горения; gas turbine engine; dual-fuel low-emission combustor; combustion process