Бабич, М. М.Крилова, І. Г.Савенко, О. С.Babych, М. М.Krylova, I. H.Savenko, O. S.2023-03-162023-03-1620172413–9971 (Print)https://eir.nuos.edu.ua/handle/123456789/6606Бабич, М. М. Взаємозв’язок між економічною доступністю до продуктів харчування та рівнем продуктивності праці в сільському господарстві = The relationship between economic accessibility to food and the level of labor productivity in agriculture / М. М. Бабич, І. Г. Крилова, О. С. Савенко // Наук. вісн. УжНУ. Сер. Міжнародні економічні відносини та світове господарство. – Ужгород : УжНУ, 2017. – Вип. 15, ч. 1. – С. 15–21.У статті проведено оцінку рівня продуктивності праці з погляду економічної доступності до продовольства (через рівень заробітної плати). Здійснено рейтингову оцінку та встановлено відхилення індексів від найвищого рівня районів Миколаївської області за такими показниками, як: середньомісячна заробітна плата працівників сільського господарства (в розрахунку на одного штатного працівника); продуктивність праці у сільськогосподарських підприємствах районів; виробництво основних видів продукції рослинництва та тваринництва на одного працюючого в галузі. Визначено міру впливу та взаємозв’язок показників продуктивності праці в сільському господарстві та рівня продовольчого забезпечення населення (за індикатором виробництва основних видів продукції на одну особу та рівнем заробітної плати).ukпродуктивність праціпродовольча безпеказаробітна платавитратичистий дохідвалова продукціясільськогосподарські підприємстваМиколаївська областьпроизводительность трудапродовольственная безопасностьзаработная платарасходычистый доходваловая продукциясельскохозяйственные предприятияНиколаевская областьlabor productivityfood safetywagesexpensesnet incomegross outputagricultural enterprisesMykolaiv regionВзаємозв’язок між економічною доступністю до продуктів харчування та рівнем продуктивності праці в сільському господарствіArticle