Лабораторний стенд для дослідження роботи безконтактного двигуна постійного струму - Савченко Олег Валерійович; Ольшевський Сергій Іванович; Білюк Іван Сергійович; Шарейко Дмитро Юрійович; Фоменко Андрій Миколайович; Майборода Олександр Валерійович; Савенков Олег Ігорович; Гаврилов Сергій Олексійович; Кириченко Олександр Сергійович; Надточій Анатолій Вікторович; Надточій Віктор Анатолійович (My University, 2021)
Формула корисної моделі: 1. Лабораторний стенд для дослідження роботи безконтактного двигуна постійного струму, що містить принципову схему, на якій розташовані мікроконтролер, транзисторні ключі, лінійний стабілізатор напруги, кнопки керування, символьний дисплей, DC-DC перетворювач, мікросхема інтерфейсу RS-485, буферні мікросхеми та клеми підключень, який відрізняється тим, що додано мікроконтролер Atmega32, який має більший об'єм пам'яті. 2. Лабораторний стенд за п. 1, який відрізняється тим, що символьний дисплей HD44780 під'єднано за допомогою інтерфейсу І2С з використанням мікросхеми PCF8574. 3. Лабораторний стенд за п. 1, який відрізняється тим, що для зручності керування стендом було додано енкрементальний енкодер. 4. Лабораторний стенд за п. 1, який відрізняється тим, що у модернізовану схему як датчик положення було додано датчик Холла АН3503. 5. Лабораторний стенд за п. 1, який відрізняється тим, що для підключення більш потужних двигунів було використано збірку на лінійних стабілізаторах LM338, яка дозволяє регулювати напругу в діапазоні від 4,5 В до 25 В та розрахована на навантаження до 15 А.
Пат. 149720 Україна. Лабораторний стенд для дослідження роботи безконтактного двигуна постійного струму / О. В. Савченко, С. І. Ольшевський, І. С. Білюк, Д. Ю. Шарейко, А. М. Фоменко, О. В. Майборода, О. І. Савенков, С. О. Гаврилов, О. С. Кириченко, А. В. Надточій, В. А. Надточій (Україна). – Заявл. 29.06.2021 ; опубл. 01.12.2021, Бюл. № 48.
Keywords: інтерфейс І2С; мікроконтролер; стабілізатор наруги; датчик Холла