Розробка удосконаленої конструкції шатунно-поршневої групи газового двигуна потужністю 620 кВт. Прототип - 6ГЧН25/24 - Марченко, Роман Олександрович (My University, 2023)
Наведено обґрунтування вибору конструкції поршня з додатковим маслоз’ємним кільцем на юбці поршня. Також проведений аналіз конструкції поршнів двигуна – прототипа та виявленні основні недоліки при їх роботі. За результатами аналізу та на основі опрацювання літератури було запропоновано змінити конструкцію поршня з метою забезпечення положення поршня, співвісне до осі циліндра за рахунок встановлення додаткового маслоз’ємного кільця. Проведенні розрахунки на міцність підтвердили можливість застосування конструкції поршня з додатковим маслоз’ємним кільцем для газового двигуна потужністю 620 кВт при частоті обертання колінчатого валу 600 хв-1
Марченко, Р. О. Розробка удосконаленої конструкції шатунно-поршневої групи газового двигуна потужністю 620 кВт. Прототип - 6ГЧН25/24 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / Р. О. Марченко; наук. кер. С. М. Доценко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 65 с.
Keywords: газовий двигун; поршнева група; поршень; маслоз’ємне кільце; показники двигуна; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; piston a groupa; piston; oil detachableringe; engine performance