Роль бібліотеки у формуванні навичок інформаційної, медійної та цифрової грамотності громадян - Дмитричева В. І. (My University, 2025)
У статті висвітлено значення цифрової грамотності в сучасному суспільстві та роль бібліотек у її розвитку. Представлено діяльність Регіонального тренінгового центру Миколаївської ОУНБ, зокрема освітні курси для людей старшого віку й тренінги для бібліотечних фахівців, практики використання платформи «Дія.Освіта» та онлайн-сервісів для самоосвіти, проєкти з медіаграмотності.
The role of the library in forming information, media and digital literacy skills of citizens
Дмитричева, В. І. Роль бібліотеки у формуванні навичок інформаційної, медійної та цифрової грамотності громадян = The role of the library in forming information, media and digital literacy skills of citizens / В. І. Дмитричева // Університетська бібліотека: сучасний формат освітньо-наукової діяльності в період глобальних викликів : матеріали VIII Всеукр. наук.-практ. конф., Миколаїв, 20 листоп. 2025 р. – Миколаїв : НУК, 2025. – С. 14–19.
Keywords: цифрова грамотність; медіаграмотність; інформаційна грамотність; бібліотека; Регіональний тренінговий центр; цифрова освіта; онлайн-сервіси; інклюзивні ресурси; самоосвіта; проєкт «Дія.Освіта»; цифрові навички; хаби цифрової освіти; аудіобібліотека; штучний інтелект; критичне мислення; digital literacy; media literacy; information literacy; library; Regional Training Center; digital education; online services; inclusive resources; self-education; Diia.Education project; digital skills; digital education hubs; audio library; artificial intelligence; critical thinking