Розробка багатокористувацької гри на Unity з використанням Photon Fusion - Дроздов Д. С. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена вирішенню практичної задачі інженерії програмного забезпечення, а саме розробці багатокористувацької гри за допомогою ігрового двигуна Unity та мережевого фреймворку Photon Fusion. В кваліфікаційній роботі була розроблена гра, яка має 2 міні-ігри. Гра має можливість вміщувати до 4 гравців в одній сесії. Кожна міні-гра має унікальні механіки та навколишнє середовище. Об’єктом роботи для даної кваліфікаційної роботи є процес розробки мережевої багатокористувацької гри на Unity з використанням Photon Fusion. Робота включає в себе: опис та аналіз предметної галузі мережевої багатокористувацької гри на Unity, обґрунтування необхідності розробки програмного забезпечення, постановку задачі, проєкт, результати тестування, результати розробки, розділ з охорони праці та додатки. В роботі використовувались різні архітектурні принципи, фреймворки та бібліотеки для досягнення кінцевого результату. Була розроблена сильна мережева архітектура, яка дозволила легко масштабувати проєкт та створювати нові міні-ігри. Проєкт вийшов оптимізованим і швидким у виконанні, що дозволило збирати гру на мобільних пристроях. Оптимізація міні-ігор дозволяє виконувати важкі ігрові дії та візуалізувати гарні сцени. Тестування всіх мережевих компонентів було вдалим, повний ігровий цикл працює повноцінно без помилок. Висновком роботи є успішне інтегрування фреймворку Photon Fusion з ігровим двигуном Unity. Основні архітектурні принципи та фреймворки дозволяють створити високоефективний та легко розширювальний проєкт/код. Кваліфікаційна робота викладена на 107 сторінках друкованого тексту, містить 42 рисунки, 4 таблиці, список використаних джерел з 10 найменувань та 5 додатків.
Дроздов, Д. С. Розробка багатокористувацької гри на Unity з використанням Photon Fusion : бакалаврська робота ; спец. 121 "Інженерія програмного забезпечення" / Д. С. Дроздов ; наук. кер. С. Б. Приходько. – Миколаїв : НУК, 2025. – 108 с.
Keywords: мережева багатокористувацька гра; гра; мобільна гра; 121 "Інженерія програмного забезпечення"; Unity; Photon Fusion; Photon