Облікове забезпечення і оподаткування результатів діяльності - Харитонова Анжела Юріївна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретико-методичні засади та прикладні аспекти організації облікового забезпечення і оподаткування результатів діяльності підприємства. Визначено сутність фінансового результату в системі бухгалтерського і податкового обліку, досліджено моделі їхньої взаємодії, охарактеризовано нормативно-правову базу, що регулює процеси обліку прибутку. Проведено фінансовий аналіз діяльності ТОВ «Арес», виявлено проблеми у сфері обліку, оподаткування та податкового планування, що негативно впливають на рівень прибутковості та фінансову стабільність підприємства. Запропоновано напрями удосконалення облікової політики щодо результатів діяльності, а також методичні підходи до оптимізації податкових розрахунків і підвищення ефективності управління прибутком. Практичне значення роботи полягає у розробці конкретних рекомендацій щодо підвищення достовірності облікової інформації та зменшення податкових ризиків суб’єкта господарювання.
Харитонова, А. Ю. Облікове забезпечення і оподаткування результатів діяльності : бакалаврська робота ; спец. 071 ''Облік і оподаткування'' / А. Ю. Харитонова ; наук. кер. О. С. Циганова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 65 с.
Keywords: облік; оподаткування; податкове планування; податкові різниці; фінансовий результат; 071 ''Облік і оподаткування''; accounting; taxation; tax planning; tax differences; financial result