Розумний егоїзм: еволюція поняття і сучасне трактування - Патлайчук, О. В.; Patlaichuk, O. V. (My University, 2011)
Досліджується еволюція поняття "розумний егоїзм". Розкривається сутність його трактування в різні історичні періоди
Rational egoism: the evolution of concepts and modern treatment
Патлайчук, О. В. Розумний егоїзм: еволюція поняття і сучасне трактування / О. В. Патлайчук // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2011. – Вип. 4. – С. 124–127.
Keywords: розумний егоїзм; особистий інтерес; суспільний інтерес; Аристотель; Гельвеций; Чернишевський; Ніцше; Айн Ренд; rational egoism; self-interest; social interest; Aristotle; Helvetius; Chernyshevsky; Nietzsche; Ayn Rand