Рішення транспортної задачі за допомогою штучного інтелекту для морського транспорту - Крилов, Артем Вадимович; Ямненко, Юлія Сергіївна; Krylov, Artem V.; Yamnenko, Yuliia S. (My University, 2019)
Анотація. Метою цієї роботи є вирішення транспортної задачі для вантажного морського транспорту з використанням алгоритмів Mashine Learning. Важливим завданням, пов’язаним з роботою транспорту, є організація вантажоперевезень. Зокрема, мережа морських вантажоперевезень являє собою велику складну систему, моделювання якої пов’язане з додатковими труднощами через складність маршрутних карт і різноманіття руху кораблів. Методика. Під час дослідження характеристик системи морських вантажоперевезень загалом доцільно використовувати грубі моделі, в які вводяться істотні апроксимації, а низка деталей не враховується. Водночас у разі детального дослідження ізольованих ділянок мережі використовується точна модель, в якій зв’язки такої ділянки з іншими фактично не розглядаються, але детально досліджується ця ділянка. При цьому не слід випускати з уваги відхилення моделі від реальної мережі в першому випадку і наслідки неврахування зв’язків ділянок у другому.
Solution of the transport problem by artificial intelligence for maritime transport
Крилов, А. В. Рішення транспортної задачі за допомогою штучного інтелекту для морського транспорту = Solution of the transport problem by artificial intelligence for maritime transport / А. В. Крилов, Ю. С. Ямненко // Shipbuilding & Marine Infrastructure. – 2019. – № 1 (11). – C. 116–122.
Keywords: транспортна задача; порт; рівняння біжучої хвилі; оптимізація; машинне навчання; transport task; port; traveling wave equation; optimization; machine learning