Методика підтримки прийняття «компромісних рішень» при синтезі складних систем різного призначення - Волянська, Я. Б.; Обнявко, Т. С.; Волянський, С. М.; Онищенко, О. А. (My University, 2018)
Представлена методика спрямована на удосконалення відомих процедур синтезу складних технічних, організаційних, економічних систем. Використано метод пошуку значень параметрів складних систем на основі принципів Еджворта–Парето сумісно з методами експертних оцінок. Наведено приклад синтезу пропульсивного комплексу автономного плавального апарата і доведена ефективність методики.
Методика підтримки прийняття «компромісних рішень» при синтезі складних систем різного призначення / Я. Б. Волянська, Т. С. Обнявко, С. М. Волянський, О. А. Онищенко // Управління проектами та розвиток виробництва : зб. наук. пр. – Луганськ : Вид-во СНУ ім. В. Даля, 2018. – № 3 (67). – С. 5–18.
Keywords: синтез; особа, що приймає рішення; експертна оцінка; якість