Моделирование динамики поступления сероводорода в окружающую среду при работе насосов канализационных насосных станций - Лейбович, Л. И.; Пацурковский, П. А.; Leibovich, L.; Patsurkovskiy, P. (My University, 2016)
Виконано математичне моделювання процесу відкачування стоків на каналізаційній насосній станції. Результати математичного моделювання представлені у вигляді розподілу поля швидкостей всередині накопичувальної ємності. Приведено графічну та аналітичну залежності коефіцієнта масовіддачі від тривалості роботи перекачувального насосу. Наведено графік залежності висоти хвиль на поверхні розділу фаз в накопичувальній ємності від часу роботи перекачувального насоса. Отримано сукупність регресійних залежностей, що дозволяє визначати динаміку надходжень сірководню з каналізаційних стоків в повітря при ввімкненні перекачувальних насосів. Верифікація отриманих результатів здійснювалася на основі фізичного експерименту. Наведено результати експериментальних досліджень динаміки зміни концентрації сірководню над поверхнею каналізаційних стоків.
Лейбович, Л. И. Моделирование динамики поступления сероводорода в окружающую среду при работе насосов канализационных насосных станций = Modeling of hydrogen sulfide dynamic inflow in the environment during sewage pumping station operation / Л. И. Лейбович, П. А. Пацурковский // Вісн. КрНУ. – Кременчук : КрНУ ім. М. Остроградського, 2016. – Вип. 3. (98), ч. 1. – С. 100–105.
Keywords: сероводород; канализационные стоки; массообмен; поверхность контакта фаз; сірководень; каналізаційні стоки; масообмін; поверхня контакту фаз; hydrogen sulfide; sewage; mass transfer; surface of phases contact