Актуальні проблеми побудови тренувального процесу спринтерів на етапі вищої спортивної майстерності - Соколов, О. Ю. (My University, 2021)
В роботі розглянуто актуальні проблеми побудови тренувального процесу спринтерів на етапі вищої спортивної майстерності. Результатами дослідження підтверджено, що побудова тренувального процесу спортсменів-спринтерів на етапі вищої спортивної майстерності, повинна здійснюватися на основі системно-структурного методу планування річної підготовки, що дозволяє забезпечити оптимальну динаміку тренувальних навантажень і змагальної діяльності, цілеспрямоване поєднання різних тренувальних програм і методів підготовки. Запропонована модель розподілу тренувальних навантажень за структурними елементами річного макроциклу підготовки легкоатлетів-спринтерів дозволила підвищити його ефективність і покращити результати в основній змагальній вправі.
Соколов, О. Ю. Актуальні проблеми побудови тренувального процесу спринтерів на етапі вищої спортивної майстерності : магістерська робота ; спец. 017 “Фізична культура і спорт“ / О. Ю. Соколов ; наук. кер. С. В. Бірюк. – Миколаїв : НУК, 2021. – 76 с.
Keywords: планування; макроцикл; навантаження; спринт; розподіл; 017 “Фізична культура і спорт“; planning; macrocycle; load; sprint; distribution