Інноваційні методи азотування: переваги та перспективи - Боду С. Ж.; Поліщук М. Я.; Bodu S.; Polishchuk M. (Видавець Торубара В.В., 2023)
Розглянуто переваги та недоліки нових методів азотування порівняно з традиційними методами. Встановлено, що нові методи мають нижчу енергоємність та час обробки, але вищу вартість, оскільки потребують спеціального обладнання та високої кваліфікації виконавців. Вони мають потенціал для підвищення енергоефективності та екологічності процесів обробки металів, однак їх застосування може бути обмежене економічними факторами.
Innovative nitriding methods: advantages and prospects
Боду, С. Ж. Інноваційні методи азотування: переваги та перспективи = Innovative nitriding methods: advantages and prospects / С. Ж. Боду, М. Я. Поліщук // Матеріали ХІ міжнар. наук.-техн. конф. "Суднова енергетика: стан та проблеми". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2023. – С. 162–164.
Keywords: азотування; енергоємність; інноваційні методи; екологія; nitriding; energy intensity; innovative methods; ecology