Теорія та методика спортивно-масової фізичної культури - Лелека Віталій Миколайович; Лісенчук Геннадій Анатолійович (Видавець Румянцева Г. В., 2025)
У навчально-методичному посібнику розкриті напрями і принципи використання спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи; охарактеризована організація занять у групах загальної фізичної підготовки і спеціальної фізичної підготовки; особливості роботи у спортивних секціях; фізкультурно-спортивні клуби та їх об’єднання; дана інформація щодо планування і методики проведення індивідуальних занять; розкриті форми, засоби, напрями і завдання фізичного виховання і спорту в умовах виробництва; методична робота організатора фізичного виховання і спорту на підприємстві; висвітлені проблеми соціальної і фізичної реабілітації осіб з особливими освітніми потребами; розкрита організація спортивно-масової і фізкультурно-оздоровчої роботи у зонах масового відпочинку населення. У виданні детально представлені різні форми позакласних занять, спрямованих на залучення школярів до оздоровчої фізичної культури, спорту та туризму. Окремі розділи містять розроблені сценарії для свят та проведення змагань поза урочним часом. У додатках надано протоколи з видів спорту, системи розіграшу для організації змагань та положення про спортивно-масові заходи, які необхідно проводити в загальноосвітніх навчальних закладах.
Лелека В.М. Теорія та методика спортивно-масової фізичної культури : навч.-метод. посіб. / В. М. Лелека, Г. А. Лісенчук. - Миколаїв : Видавець Румянцева Г. В., 2025. - 152с.
Keywords: Спортивно-масова фізична культура; Фізкультурно-оздоровча робота; Позакласна робота з фізичної культури; Фізична культура в закладах освіти