Розрахунок головного суднового двигуна 6ЧН 28/39 (Daihatsu 6DKM-28) - Тиліщак І. С. (My University, 2024)
У кваліфікаційній бакалаврській роботі на тему: «Розрахунок головного суднового двигуна 6ЧН 28/39 (Daihatsu 6DKM-28)» розглядається базові питання, що стосуються специфіки розрахунку та проектування суднових двигунів. У роботі виконано детальний опис конструкції середньообертового двигуна 6ЧН 28/39 (Daihatsu 6DKM-28), проведено розрахунок його робочого циклу та динаміки для номінального режиму та запропоновано напрямок підвищення паливної економічності при збережені енергетичних показників. Розраховано та спроектовано новий агрегат наддуву для дизеля 6ЧН 28/39. Розроблено основні системи (охолодження, змащення, паливна та пуску стиснутим повітрям), а також проаналізовано головні заходи щодо забезпечення охорони праці при обслуговуванні та експлуатації суднового дизеля 6ЧН 28/39. Кваліфікаційна бакалаврська роботі робота містить усі базові розділи та креслення (чотири кресленнями формату А1), написана державною мовою на 75 аркушах розрахунково-пояснювальної записки з використанням 10 джерел.
Calculation of the main marine engine 6CHN 28/39 (Daihatsu 6DKM-28)
Тиліщак, І. С. Розрахунок головного суднового двигуна 6ЧН 28/39 (Daihatsu 6DKM-28) = Calculation of the main marine engine 6CHN 28/39 (Daihatsu 6DKM-28) : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / І. С. Тиліщак ; наук. кер. О. С. Митрофанов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 71 с.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; робочий цикл; турбокомпресор; система охолодження; система змащення; паливна система; система пуску; internal combustion engine; working cycle; turbocharger; cooling system; lubrication system; fuel system; starting system