Розробкою конструкції відцентрового фільтру очищення масла 4-тактного стаціонарного газового двигуна потужністю 300 кВт з заміною типу палива. Прототип 6ЧН 23/30 - Кирилюк Валентин Васильович (My University, 2024)
Темою даної кваліфікаційної роботи є: «Розробка конструкції відцентрового фільтру очищення масла 4-тактного стаціонарного газового двигуна потужністю 300 кВт з заміною типу палива. Прототип 6ЧН 23/30». Виконано опис електростанції, конструкції двигуна, систем двигуна, принцип роботи вузлів та систем. Проведено конструкторський розрахунок, в який входить розрахунок робочого процесу двигуна з перевірочними розрахунками, розрахунок теплового балансу, побудована індикаторна діаграма, виконаний динамічний розрахунок з побудовою графіків сил, що діють на КШМ. Проведено аналіз ефективних показників двигуна - прототипу в порівнянні з спроектованим двигуном. Зроблено опис існуючих видів відцентрових фільтрів, обґрунтування вибору відцентрового масляного фільтру для системи мащення двигуна 6ГЧН23/30. Проведено розрахунки масляної системи проектованого двигуна, а саме: визначені об'єм масляного баку, потужність, яка витрачається на привід масляного насоса, розрахунок трубопроводів, масляного насосу, розрахунок пластинчастого теплообмінника , розрахунок центрифуги. Визначені заходи з безпеки в надзвичайних ситуаціях, охорони праці, проведені розробки заходів із захисту навколишнього середовища. До проекту додаються 5 аркушів креслень формату А1.
Кирилюк, В. В. Розробкою конструкції відцентрового фільтру очищення масла 4-тактного стаціонарного газового двигуна потужністю 300 кВт з заміною типу палива. Прототип 6ЧН 23/30 : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. В. Кирилюк ; наук. кер. В. В. Нестеренко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 67 с.
Keywords: робочий цикл; тепловий баланс; поршень; шатун; газовий двигун; індикаторна діаграма; захист навколишнього середовища; 142 ''Енергетичне машинобудування''; operating cycle; heat balance; piston; connecting rod; gas engine; indicator diagram; environmental protection