Розробка веб-застосунку на базі UX/UI-дизайну користувацького інтерфейсу - Саєнко Д. С.; Saienko D. (My University, 2026)
У дипломній роботі розглянуто процес розроблення веб-застосунку на основі сучасних підходів UX/UI-дизайну користувацького інтерфейсу. Актуальність теми зумовлена зростанням вимог до зручності, доступності та ефективності веб-систем, що використовуються у різних сферах діяльності. Основна увага приділена аналізу предметної області, визначенню проблем існуючих веб-рішень та формуванню концепції системи, орієнтованої на кінцевого користувача. У роботі виконано проєктування архітектури веб-застосунку, побудовано UML-діаграми варіантів використання, послідовності та розгортання. Також спроєктовано базу даних, розроблено концептуальну та логічну моделі, визначено основні сутності та їх взаємозв’язки. Обґрунтовано вибір програмного та апаратного забезпечення для реалізації проєкту, описано вимоги до безпеки та надійності системи. Результатом роботи є створення прототипу веб-застосунку з адаптивним інтерфейсом, що відповідає принципам UX/UI-дизайну та забезпечує ефективну взаємодію користувача з системою. Отримані результати можуть бути використані як основа для розроблення реальних веб-продуктів, а також для подальших досліджень у сфері веб-розробки та проєктування інтерфейсів. Робота складається з 68 сторінок машинописного тексту, 13 рисунків, 8 таблиць, 10 літературних джерел та трьох додатків.
Web application development based on UX/UI user interface design
Keywords: веб-застосунок; UX/UI-дизайн; користувацький інтерфейс; прототипування; веб-розробка; база даних; UML-діаграми; архітектура системи; адаптивний дизайн; користувацький досвід; 126 "Інформаційні системи та технології"; web application; UX/UI design; user interface; prototyping; web development; database; UML diagrams; system architecture; responsive design; user experience