Проєктування балкеру вантажопідйомністю 37340 т - Гудович Поліна Володимирівна (My University, 2026)
У дипломній роботі виконано технічне (попереднє) проектування балкера для експлуатації на лінії Південний – Неаполь (Чорне море – Середземне море). Проведено аналіз сучасного балкерного флоту дедвейтом 9–15 тис. т, побудованого у 2013–2023 роках, та визначено залежності головних елементів суден від їх дедвейту. На основі отриманих даних визначено основні характеристики проектованого судна та обрано прототип для подальшого проектування. Технічне проектування виконано відповідно до вимог класифікаційних товариств щодо забезпечення плавучості, остійності, непотоплюваності, ходовості та надійності експлуатації судна. З використанням сертифікованого програмного комплексу Maxsurf створено 3D-модель балкера, виконано розрахунки його морехідних характеристик та оптимізацію пропульсивного комплексу з вибором економічного й екологічного двигуна та оптимального гребного гвинта. Результатом роботи став Клас-проект балкера водотонажністю 52058 т, який являє собою однопалубне судно з чотирма трюмами, бульбовим носом, транцевою кормою та кормовим розташуванням надбудови і машинного відділення. Також розглянуто конструкцію корпусу та виконано оцінку його загальної міцності. Розроблений проект відповідає завданню на проектування та забезпечує відповідність основних інженерних і морехідних характеристик судна встановленим вимогам.
Project of bulker by load capacity of 37340 tones
Keywords: Балкер; водотоннажність; міцність; конструкція; 135 "Суднобудування"; bulk carrier; displacement; structure; strength