Розробка дизайну інтер’єру салону моторної яхти «Ferretti 1000» - Кульчинська Вероніка Андріївна (My University, 2026)
Кваліфікаційний проєкт присвячений розробці дизайну інтер’єру салону моторної яхти «Ferretti 1000», який передбачає створення ергономічного та естетичного простору, що має чіткий космічний образ. Було використано матеріали, форми, що відповідають стилю футуризм: гнучкі та пластичні форми; монолітні, поєднані між собою меблі; контурне освітлення; велика кількість скла та дзеркал у поверхнях; геометризовані деталі, як от світильники, полиці. Головна ідея проєкту ‒ впровадження футуристичного стилю, що художньо відповідатиме екстер'єру яхти. Під час роботи над проєктом було підібрано гармонійну кольорову палітру та зонування. Під час вибору матеріалів були враховані усі фізичні та біологічні фактори, задля захисту безпеки пасажирів та їх комфорту при русі яхти. Мета кваліфікаційного проєкту: створення сучасного декоративного рішення та функціонального простору з дотриманням всіх ергономічних, естетичних вимог та норм безпеки. Об’єкт проєктування: моторна яхта «Ferretti 1000». Методи дослідження: спостереження, аналіз, порівняння, узагальнення. Основні завдання: аналіз існуючих проєктних рішень, аналіз конструкції об’єкта розробки, обґрунтування концепції проєкту, вибір та обґрунтування кольорового рішення проєкту та художньо-декоративних елементів, вибір та обґрунтування матеріалів та технологій їх застосування, вибір та обґрунтування обладнання, розрахунки освітлення, вентиляції та системи кондиціювання повітря. Результати кваліфікаційного проєкту можуть бути використані в процесі виготовлення та облаштування салонів моторних яхт в якості прототипу. Загальний обсяг роботи: 51 сторінка, 38 ілюстрацій, 4 таблиці, 13 джерел.
Кульчинська, В. А. Розробка дизайну інтер’єру салону моторної яхти «Ferretti 1000» : бакалаврська робота ; спец. 022 ''Дизайн'' / В. А. Кульчинська ; наук. кер. О. М. Сергієнко. – Миколаїв : НУК, 2026. – 51 с.
Keywords: моторна яхта; кваліфікаційний проєкт; дизайн інтер’єру; ергономіка; футуризм; відпочинок; 022 ''Дизайн''; motor yacht; qualification project; interior design; ergonomics; futurism; recreation