Методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з дисципліни «Спортивні споруди та обладнання» (для змішаної форми навчання) - Молотильнікова В.С. (Миколаївський національний університет імені В.О.Сухомлинського, 2023)
У сучасному світі фізкультура і спорт дають можливість змінити малорухливий спосіб життя людей. Фізкультура і спорт є важливим джерелом формування здорової та сильної нації, а це резерв удосконалення виробничих сил із забезпеченням високої продуктивності праці. Повноцінні заняття фізкультурою і спортом неможливі без спеціальних засобів, якими і є спортивні споруди та обладнання. Мережа наявних спортивних споруд забезпечує більше ніж 160 видів спорту. Спортивні споруди є найскладнішими серед усіх споруд, якими користується сучасна людина. Фізкультурно – спортивні об’єкти використовують усі верстви населення –від дошкільнят до людей похилого віку, як здорові, так і інваліди. Мережа спортивних споруд у нашій країні, на жаль, є застарілою і не завжди цікавою для сучасної молоді. Для того, щоб залучити підростаюче покоління до рухової активності, слід реконструювати наявні та будувати нові сучасні спортивні об’єкти. При будівництві спортивних споруд треба враховувати вимоги спортивної педагогіки, правила безпечного і раціонального використання цих споруд. На сьогодні спортивні споруди перебувають у різних формах власності. Вивчення курсу “Спортивні споруди та обладнання” у навчальних закладах фізкультурного спрямування є важливою складовою у системі знань майбутніх учителів, викладачів, тренерів, інструкторів. Завтрашні фахівці повинні одержати знання про сучасні спортивні споруди, їх особливості, а також набути навики щодо проектування та будівництва простих споруд.
Методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи з дисципліни "Спортивні споруди та обладнання" (для змішаної форми навчання) / В.С.Молотильнікова – Миколаїв, МНУ ім.В.О.Сухомлинського, 2023. - 74 с