Новітня історія Миколаєва: коротка хроніка миколаївського проросійського сепаратизму (лютий-квітень 2014 р.) – огляд і висновки - Бобіна, О. В. (My University, 2018)
Сепаратизм, як соціально-політичне явище, залишається характерною рисою сучасного українського суспільства. Автор наводить основні факти, подає лаконічний аналіз і робить висновки з історії проросійського сепаратистського руху в Миколаєві. Проросійські сепаратисти виступили як контрреволюційний рух в січні 2014 і «закінчили» своє існування в квітні 2014 р. Автор згадує основних лідерів сепаратизму в Миколаєві. Висновок статті: незважаючи на формальне придушення сепаратизму в Миколаєві його загроза зберігається.
Бобіна, О. В. Новітня історія Миколаєва: коротка хроніка миколаївського проросійського сепаратизму (лютий–квітень 2014 р.) – огляд і висновки / О. В. Бобіна // Матеріали Всеукр. наук.-метод. конф. «Миколаївщина і Північне Причорномор'я: історія і сучасність (до 30-річчя навколосвітнього плавання вітрильної яхти "Ікар" (МКІ, 1987–1988)». – Миколаїв, 2018. – С. 3–4. – Препринт. – Режим доступа : https://drive.google.com/file/d/1MtNYhk6k9-MBH6TSdxGjKyOurTPV2VWr/view
Keywords: сепаратизм; Миколаїв; Україна; проросійський рух; історія