Дослідження системи керування рухом квадрокоптера - Васильченко Дмитро Віталійович (My University, 2026)
Об'єкт дослідження квадрокоптера. -перехідні процеси в системі керування рухом Мета роботи синтез та аналіз системи керування рухом квадрокоптера. Методи дослідження -графічний метод, методи аналізу та синтезу, порівняння, імітаційне моделювання, обробка та аналіз отриманих результатів. У першому розділі проведено критичний аналіз підходів до класифікації безпілотних літальних апаратів з позицій концептуальних підходів: повноти поділу, наявності єдиної підстави, виключності, та послідовності. Розкрито рівні та складові системи керування безпілотного літального апарату. У другому розділі побудовано функціональну схему системи керування руху квадрокоптера та обгрунтовано вибір її елементів. Побудовано модель системи керування електропривода квадрокоптера та виконано розрахунок параметрів її елементів. Проведено моделювання системи керування рухом в Scilab та досліджено вплив параметрів регуляторів на якість керування. В розділі 3 розглянуті питання з охорони праці. Додаток містить слайди мультимедійної презентації.
Keywords: безпілотний літальний апарат; квадрокоптер; моделювання; перехідна характеристика; система керування рухом; modeling; motion control system; quadcopter; transient response; unmanned aerial vehicle; 141 "Електроенергетика електротехніка та електромеханіка"