Психологічні особливості професійної діяльності в системі підготовки майбутніх фахівців - Чугуєва, І. Є.; Коростильова, І. В.; Ткаченко, А. В.; Chugueva, I. E.; Korostilyova, I. V.; Tkachenko, A. V. (My University, 2017)
У статті показано, що професійна підготовка майбутніх фахівців має бути зорієнтована на визначення вимог, які пред’являються до професіонала, перелік його базових функцій, які складають зміст професійної діяльності, систему якостей, що входять в модель фахівця, а також набір професійних ситуацій, з якими може стикатися у своїй діяльності фахівець. Проте це не означає, що ці вимоги є остаточно визначеними, жорстко зафіксованими. Функціональний склад діяльності розглядається як гнучка система обставин, з урахуванням особливостей учасників професійної діяльності.
Чугуєва, І. Є. Психологічні особливості професійної діяльності в системі підготовки майбутніх фахівців = System of training of the future specialists and psychological particular qualities of the professional activity / І. Є. Чугуєва, І. В. Коростильова, А. В. Ткаченко // Наук. вісн. ХДУ. Сер. Психологічні науки. – Херсон : ХДУ, 2017. – Вип. 2, т. 3. – С. 116–120.
Keywords: професійна діяльність; професійно значущі якості; професійні функції; професійне самовизначення; професійні ситуації; стиль діяльності; професійна успішність; суб’єкт діяльності; профессиональная деятельность; профессионально важные качества; профессиональные функции; профессиональное самоопределение; профессиональные ситуации; стиль деятельности; профессиональная успешность; субъект деятельности; professional activity; professionally important qualities; professional functions; professional self-determination; professional situations; style of activity; professional success; subject of activity