Проект 4-тактного дизельного двигуна потужністю 7200 кВт з розробкою технологічного процесу обслуговування колінчастого валу. Прототип 8 ЧН 43/61 - Голубенко Олександр Анатолійович (My University, 2025)
В даному дипломному проекті проведено розрахунок робочого циклу 4 -тактного дизельного двигуна 8 ЧН 43/61 потужністю 7200 кВт при 500 хв-1 колінчатого валу. За результатами розрахунку отримано основні параметри робочого циклу і побудовано індикаторну діаграму. Проведено аналіз ефективних показників проектованого двигуна й прототипу. Проведено динамічний розрахунок двигуна та побудовані діаграми динаміки. В конструкторському розділі виконано розрахунок основних систем, які обслуговують двигун: паливна, змащення, охолодження та газообміну. Розроблено технологічний процес обслуговування колінчастого валу. В роботі розглянуто основні вимоги до експлуатації двигуна, розроблено заходи з охорони праці та розглянуто питання охорони навколишнього середовища. Дипломний проект виконано українською мовою на 90 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 літературних джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Голубенко, О. А. Проект 4-тактного дизельного двигуна потужністю 7200 кВт з розробкою технологічного процесу обслуговування колінчастого валу. Прототип 8 ЧН 43/61 : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / О. А. Голубенко ; наук. кер. А. С. Познанський. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 92 с.
Keywords: дизельний двигун; робочий цикл; система керування; пусковий клапан; вібрація; шум; 142 ''Енергетичне машинобудування''; diesel engine; duty cycle; control system; starting valve; vibration; noise