Мовна освіта у вищих закладах освіти морського профілю у ХХ − на початку ХХІ ст. - Трибулькевич, К. Г.; Trybulkevych, K. H. (My University, 2021)
Здійснено аналіз етапів розвитку морської освіти у період з 1900 до 2019 рр. Визначено роль вивчення іноземних мов у закладах вищої освіти морського профілю на прикладі Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Зроблено висновок про три піки зростання уваги до вивчення іноземних мов у закладах вищої освіти морського профілю.
Трибулькевич, К. Г. Мовна освіта у вищих закладах освіти морського профілю у ХХ − на початку ХХІ ст. / К. Г. Трибулькевич // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2021. – Вип. 13. – С. 215–223.
Keywords: заклади вищої освіти морського профілю; іноземні мови; прикладна лінгвістика; історія морської освіти; суднобудування; професійні компетенції; Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова; міжкультурна комунікація; maritime higher education institutions; foreign languages; applied linguistics; history of marine education; shipbuilding; professional competences; Admiral Makarov National University of Shipbuilding; intercultural communication