Особливості використання UML при розробці програмного забезпечення для суднових електроенергетичних систем - Дорогань, Ольга Ігорівна; Ушкаренко, Олександр Олегович (My University, 2017)
В роботі виконується визначення компонентного складу програмного забезпечення автоматизованого робочого місця оператора суднової електроенергетичної системи та взаємозв’язків між ними з використанням уніфікованої мови моделювання UML, а також розглянуто принципи опису їх поведінки за допомогою UML діаграм активності та діаграм станів. Особливостями систем керування судновими електроенергетичними системами (СЕЕС) є можливості контролю та керування генераторними агрегатами та навантаженням на нижньому рівні системи, відображення топології суднової електроенергетичної системи та параметрів, що контролюються, на верхньому рівні. Завданнями програмного забезпечення є контроль та керування СЕЕС. Вирішення цих задач досягається виконанням програмою функцій забезпечення засобами для складання топології схеми, відображення параметрів поточного стану СЕЕС та передача команд оператора до контролерів автоматизації в режимі реального часу.
Дорогань, О. І. Особливості використання UML при розробці програмного забезпечення для суднових електроенергетичних систем / О. І. Дорогань, О. О. Ушкаренко // Проблеми інформаційних технологій : журн. ХНТУ. – Херсон : ХНТУ, 2017. – № 1 (021). – С. 70–75.
Keywords: програмне забезпечення; електроенергетична система; автоматне програмування; UML