Розрахунок суднового двигуна типу 6ЧН 58/64 (MAN B&W L58/64) - Ломоносов Максим Сергійович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Розрахунок суднового двигуна типу 6ЧН 58/64 (MAN B&W L58/64)» вміщує комплекс розрахунків двигуна, зокрема тепловий, кінематичний, динамічний, а також розділ конструювання та проектування рухомих елементів кривошипно-шатунного механізму. Розглянуто особливості будови суднового двигуна типу 6ЧН 58/64 (MAN B&W L58/64). Виконано розрахунок робочого циклу для номінального режиму, а також розрахунки кінематики і динаміки дизельного двигуна MAN B&W L58/64. Отримано та побудовано усі потрібні графічні залежності (індикаторна діаграма, залежності динаміки і кінематики). Проаналізовано основні умови роботи й навантаження усіх елементів шатунної групи дизельного двигуна. Розглянуто основні матеріали, що застосовують у сучасному світовому двигунобудуванні для виготовлення шатунів та інших деталей цієї групи. Виконано розробку, проектування та розрахунок на міцність елементів шатунної групи суднового дизеля MAN B&W типу 6ЧН 58/64 (L58/64). За результатами розрахунків встановлено, що усі напруги у проектованих елементах шатунної групи дизеля L58/64 знаходяться у своїх допустимих межах для обраних матеріалів. Розглянуті базові правила та норми безпечного обслуговування суднових двигунів, а також виконано розрахунок штучного освітлення. Кваліфікаційна бакалаврська робота написана державною мовою та містить 63 аркуша пояснювальної записки. Графічна частина роботи налічує три креслення формату А1, які наведено у додатках.
Calculation of a marine engine type 6CHN 58/64 (MAN B&W L58/64)
Ломоносов, М. С. Розрахунок суднового двигуна типу 6ЧН 58/64 (MAN B&W L58/64) = Calculation of a marine engine type 6CHN 58/64 (MAN B&W L58/64) : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / М. С. Ломоносов ; наук. кер. Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2025. – 63 с.
Keywords: середньообертовий двигун внутрішнього згоряння; розрахунок робочого циклу; номінальна ефективна потужність; динамічний розрахунок; кінематичний розрахунок; шатун; 142 "Енергетичне машинобудування"; medium-speed internal combustion engine; duty cycle calculation; rated effective power; dynamic calculation; kinematic calculation; connecting rod