Ефективність використання мікроорганізмів Bacillus у комбінації з фульвокислотами для покращення процесів мікробіологічної деструкції нафтопродуктів - Трохименко Г. Г.; Недорода В. М.; Trokhymenko Ganna; Nedoroda Vladyslav (Видавець Торубара В. В., 2022)
Досліджено ефективність використання біопрепарату на основі консорціуму мікроорганізмів роду Bacillus, а також добрив на основі фульвокислот для біоремедіації нафтозабруднених ґрунтів. Проаналізовано вплив добрив на покращення процесів нафтодеструкції у кореневій зоні рослин. Рівень фітотоксичності забрудненого ґрунту визначався за допомогою методики біотестування.
Combined Effect of Bacillus Subtilis and Fulvic Acid Fertilizers on Petroleum Biodegradation
Трохименко, Г. Г. Ефективність використання мікроорганізмів Bacillus у комбінації з фульвокислотами для покращення процесів мікробіологічної деструкції нафтопродуктів = Combined Effect of Bacillus Subtilis and Fulvic Acid Fertilizers on Petroleum Biodegradation / Г. Г. Трохименко, В. М. Недорода // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в судобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 250–252.
Keywords: біодеградація; біотестування; нафтове забруднення; фітотоксичність; bioassay; biodegradation; oil pollution; phytotoxicity