Берегові зарядні системи для акумуляторних суден - Жук О. К.; Дзисюк Я. В.; Слабодчиков А. А.; Zhuk O. K.; Dzysiuk Ya. V.; Slabodchikov A. A. (My University, 2021)
Розглянуто структури зарядних систем великої потужності для акумуляторних суден з використанням новітніх технологій і компонентів: бездротової індуктивної передачі енергії, удосконалених комутаційних елементів (з’єднувачів), засобів суднової силової електроніки, берегових накопичувачів, оптимізації процесу зарядки. Виконано порівняльний аналіз можливих топологічних рішень зарядних систем, виходячи з умови досягнення найбільшої енергоефективності з урахуванням типу суднової електроенергетичної системи (СЕЕС), доступного часу зарядки та можливостей портової електричної мережі. Надано загальний огляд вимог до системи управління береговою зарядкою.
Coastal charging systems for battery vessels
Жук, О. К. Берегові зарядні системи для акумуляторних суден = Coastal charging systems for battery vessels / О. К. Жук, Я. В. Дзисюк, А. А. Слабодчиков // Матеріали XII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2021. – С. 603–611.
Keywords: акумуляторні судна з електричними та гібридними пропульсивними енергоустановками; силові напівпровідникові перетворювачі; індуктивні системи зарядки; інтерфейс берег-судно; контроль та управління зарядних систем; rechargeable vessels with electric and hybrid propulsion power plants; power semiconductor converters; inductive charging systems; shore-to-ship interface; control and management of charging systems