Мікромеханічний акселерометр - Енгель А. В.; Enhel Andrii (My University, 2025)
Енгель А. В. «Мікромеханічний акселерометр». Кваліфікаційна робота зі спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», освітньої програми «Вимірювально-інформаційні системи». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова. 2025 рік. 94 сторінки. У кваліфікаційній роботі досліджено мікромеханічний акселерометр для навігації, авіації, автопромисловості та БПЛА. Розглянуто фізичну модель, конструкцію, класифікацію та вимірювальний ланцюг. Проаналізовано жорсткісні характеристики та рівняння коливань чутливого елемента. Вивчено ємнісні перетворювачі з урахуванням температурної стабільності. Запропоновані рішення підвищують точність й надійність вимірювань у мікроелектромеханічних системах.
Micromechanical Accelerometer
Енгель, А. В. Мікромеханічний акселерометр = Micromechanical Accelerometer : бакалаврська робота ; спец. 152 ''Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка '' / А. В. Енгель ; наук. кер. А. Ю. Грешнов. – Миколаїв : НУК, 2025. – 94 с.
Keywords: мікромеханічний акселерометр; маятниковий сенсор; жорсткісні характеристики; власні коливання; ємнісний перетворювач; температурна компенсація; мікроелектромеханічні системи; 152 ''Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка''; micromechanical accelerometer; pendulum sensor; stiffness characteristics; natural oscillations; capacitive transducer; temperature compensation; microelectromechanical systems