Напрямки підвищення ефективності логістичної діяльності підприємства - Хмарська, Ірина Анатоліївна; Khmarska, Irina (My University, 2020)
Досліджено новітні інформаційні технології в логістиці, що забезпечують взаємозв’язок та доступ у реальному часі до даних, які роблять бізнес швидшим та більш ефективним в умовах діджиталізації. Проаналізовано та виокремлено технологію Blockchain, та можливість застосування її у логістичному потоці підприємства. Наведено детальний аналіз принципів технології Blockchain та яким чином вона забезпечує захищеність, розподіленість і відкритість інформації для учасників логістичного потоку. Досліджено логістичний ланцюг молокопереробного підприємства з технологією Blockchain, за результатами дослідження сформовані головні задачі, які стоять перед впровадженням новітньої технології в логістичну діяльність підприємства. Обґрунтовано доцільність застосування технології Blockchain щодо підвищення рівня якості та ефективності діяльності підприємства.
Хмарська, І. А. Напрямки підвищення ефективності логістичної діяльності підприємства = Directions for improving the efficiency of logistics activities of the enterprise / І. А. Хмарська // Регіональна економіка та управління : наук.-практ. журн. – Запоріжжя : "Гельветика", 2020. – № 3 (29). – С.42–46.
Keywords: логістична діяльність; глобалізація; діджитадізація; технологія Blockchain; логістичний ланцюг; logistics activities; globalization; digitalization; Blockchain technology; logistics chain