Розробка та дослідження контактного ГТА з теплоутилізаційним контуром на базі компресорного блоку ГТД ДБ90 для електростанції - Говоруха Олександр Васильович (My University, 2024)
Згідно з завданням кафедри «Турбін» розроблено контактний ГТА з ТУК на базі компресорного блоку ГТД ДБ90 для електростанції. Розроблений агрегат має такі технічні характеристики: – номінальна потужність Nе = 41,2 МВт; – температура газу перед ТВТ T3 = 1480 К; – ефективний ККД ПГТА ηе = 41,3 %; – питома потужність Nпит = 572,61 кВт/(кг/с); – питома витрата палива CN = 0,2031 кг/(кВт·год.); – загальна міра підвищення тиску повітря в циклі πкΣ = 19,68; – частота обертання вихідного вала ГТД nтг = 3000 об/хв.; – ресурс агрегату — 80000 годин (9 років); – ресурс ГТД до капітального ремонту — 20000 годин. В процесі проектування проведені наступні заходи: 1. Вибір теплової схеми та обґрунтування термодинамічних параметрів агрегату; 2. Розрахунок теплової схеми агрегату на режимі повної потужності; 3. Визначення габаритних розмірів основних елементів установки; 4. Конструктивні розрахунки, компонування та конструювання контактного ГТА з ТУК для електростанції; 5. Заходи по техніці безпеки, та охороні праці; 6. Заходи по захисту навколишнього середовища, цивільної охороні
Говоруха, О. В. Розробка та дослідження контактного ГТА з теплоутилізаційним контуром на базі компресорного блоку ГТД ДБ90 для електростанції : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / О. В. Говоруха ; наук. кер. М. В. Ващиленко. – Миколаїв : НУК, 2024. – 148 с.
Keywords: газотурбінна установка; компресорна станція; електростанція; потужність; ефективність; витрата палива.; 142 ''Енергетичне машинобудування''