Автоматизація керування одноланковими самохідними прив'язними підводними системами - Блінцов, О. В.; Надточій, В. А. (My University, 2014)
У посібнику наведено загальні відомості про склад та області застосування одноланкових самохідних прив'язних підводних систем, розглянуто особливості їх математичного опису як об'єктів керування. Розглянуті питання автоматизації керування просторовим рухом підводного апарату як виконавчого елемента одноланкової самохідної прив'язної підводної системи. Посібник призначений для студентів спеціальності 8.05070202 "Електричні системи і комплекси транспортних засобів" спеціалізацій 8.05070202.02 "Електрообладнання і автоматика підводно-технічних систем і комплексів" і 7.092201.03 "Експлуатація суднових автоматизованих систем".
Блінцов, О. В. Автоматизація керування одноланковими самохідними прив'язними підводними системами : навч. посібник / О. В. Блінцов, В. А. Надточій ; НУК ім. адмірала Макарова. – Миколаїв : НУК, 2014. – 124 с.
Keywords: одноланкові самохідні прив’язні підводні системи; підводні апарати; засоби морської техніки; кабельна лебідка; рушійно - рульовий комплекс; підводний об’єкт