Повышение эффективности судовых МОД охлаждением наддувочного воздуха в термотрансформаторе - Андреев, А. А.; Андреева, Н. Б.; Andreev, Artem A.; Andreeva, Natalya В. (My University, 2015)
Доведено можливiсть встановлення тепловикористовуючої установки охолодження в машинному вiддiленнi судна. Як термотрансформатор розглянуто тепловикористовуючу ежекторну холодильну машину, що утилiзує теплоту наддувного повiтря МОД. Показано залежнiсть ефективностi МОД вiд температури наддувного повiтря в суднових умовах, а також доцiльнiсть утилiзацiї теплоти. Розраховано термiн окупностi тепловикористовуючої системи охолодження наддувного повiтря для МОД.
Андреев, А. А. Повышение эффективности судовых МОД охлаждением наддувочного воздуха в термотрансформаторе = Improving the efficiency of marine low-speed engine by cooling charging air in thermotransformer / А. А. Андреев, Н. Б. Андреева // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 5 (461) – С. 18–23.
Keywords: трансформация теплоты; теплоиспользующая холодильная машина; МОД; наддувочный воздух; трансформацiя теплоти; тепловикористовуюча холодильна машина; МОД; наддувне повiтря; heat transformation; waste heat recovery cooling machine; two-stroke low-speed engine; scavenge air