Аналіз та вдосконалення алгоритму розрахунку системи охолодження суднового двигуна - Яріч Петро Петрович (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі наведено результати дослідження та вдосконалення алгоритму розрахунку системи охолодження суднового дизеля типу 6ЧН 21/21 потужністю 722 кВт при номінальній частоті обертання колінчастого вала 1500 хв–1. У роботі проведено моделювання робочого циклу двигуна, розрахунок теплового балансу, розробку та оптимізацію параметрів системи охолодження, а також вдосконалення методики проєктування водо-водяних охолоджувачів для суднових енергетичних установок. Кваліфікаційна робота викладена українською мовою на 104 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 12 джерел інформації. Графічна частина представлена на 6 кресленнях формату А1.
Яріч, П. П. Аналіз та вдосконалення алгоритму розрахунку системи охолодження суднового двигуна : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / П. П. Яріч ; наук. кер. Ю. Л. Мошенцев. – Миколаїв : НУК, 2024. – 110 с.
Keywords: судновий двигун; система охолодження; водо-водяний охолоджувач; тепловий баланс; енергоефективність; 142 ''Енергетичне машинобудування''; marine engine; cooling system; water-to-water heat exchanger; thermal balance; energy efficiency