Перспективи застосування деформованих матеріалів з підвищеними фізико-механічними властивостями - Дубовий О. М.; Макруха Т. О.; Dubovoy Aleksandr M.; Makruha Tetiana O. (My University, 2022)
У роботі показано, що підвищення фізико-механічних властивостей матеріалів, зокрема збільшення твердості та зменшення теплопровідності, можливо здійснити за допомогою передрекристалізаційної термічної обробки за рахунок здрібнення полігонізаційної субструктури до наномасштабного розміру. Доведена можливість термічної стабілізації полігонізаційної субструктури сталей комбінованим деформуванням, що забезпечує практичне застосування передрекристалізаційної термічної обробки для регулюючих пружин мембранних клапанів трубопроводів зі сталі 70.
Prospects for the Application of Deformed Materials with Increased Physical and Mechanical Properties
Дубовий, О. М. Перспективи застосування деформованих матеріалів з підвищеними фізико-механічними властивостями = Prospects for the Application of Deformed Materials with Increased Physical and Mechanical Properties / О. М. Дубовий, Т. О. Макруха // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 120–123.