Формування і підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу підприємництва регіону - Пліс Сергій Вікторович (My University, 2026)
Кваліфікаційну бакалаврську роботу присвячено дослідженню теоретико-методичних та практичних засад формування й підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу підприємництва на регіональному рівні. У роботі вивчено наукові підходи до визначення сутності ресурсного потенціалу підприємства та обґрунтовано складові його структури. На основі статистичних та фактичних даних проведено аналіз сучасного стану, динаміки та ефективності використання ресурсів суб'єктами підприємництва в досліджуваному регіоні. За результатами аналізу виявлено чинники, що стримують ефективне використання ресурсного потенціалу підприємництва у досліджуваному регіоні. У третьому розділі запропоновано напрямки підвищення ефективності ресурсного потенціалу підприємництва регіону. Зокрема, запропоновано використання фінансових інструментів розвитку та удосконалення стратегії ресурсного потенціалу підприємництва регіону.
Пліс, С. В. Формування і підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу підприємництва регіону : бакалаврська робота ; спец. 076 "Підприємництво та торгівля" / С. В. Пліс ; наук. кер. Н. Б. Мігай. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2026. – 68 с.
Keywords: ресурсний потенціал; підприємництво; ефективність використання; регіональний розвиток; оптимізація ресурсів; 076 "Підприємництво та торгівля"; resource potential; entrepreneurship; efficiency of utilization; regional development; resource optimization