Розвиток суднобудівної промисловості Миколаївщини: історичний вимір та сучасні перспективи - Запесочний Н. О.; Шаповалова І. В.; Zapesochny N. O.; Shapovalova I. V. (My University, 2025)
Розглянуто основні етапи становлення та розвитку суднобудівної промисловості Миколаївщини – від ХІХ століття до сучасності. Проаналізовано роль Миколаєва як історичного центру кораблебудування, основні підприємства галузі, їхній внесок у формування промислового потенціалу України. Окрема увага приділена впливу ринкових трансформацій 1990-х років, модернізації виробництва та викликам, пов’язаним із воєнними подіями після 2022 р.
The development of the shipbuilding industry of the Mykolaiv region: historical dimension and modern prospects
Запесочний, Н. О. Розвиток суднобудівної промисловості Миколаївщини: історичний вимір та сучасні перспективи = The development of the shipbuilding industry of the Mykolaiv region: historical dimension and modern prospects / Н. О. Запесочний, І. В. Шаповалова // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2025. – Вип. 18. – Препр.
Keywords: суднобудування; Миколаїв; завод ім. 61 комунара; Чорноморський суднобудівний завод; судноремонт; промисловість; інновації; модернізація; shipbuilding; Mykolaiv; plant named after 61 Communards; Black Sea Shipbuilding Plant; ship repair; industry; innovations; modernization