Дослідження контактного ГТА з ТУК потужністю 110 МВт для блокової електростанції - Ключко Роман Олександрович (My University, 2024)
В роботі розроблено контактний газотурбінний агрегат потужністю 110 МВт для приводу електрогенератора. Двигун спроектовано для температури 1520 К, міра підвищення тиску πк - 18. Ці параметри та глибока утилізація тепла дозволили одержати ККД установки η = 51,75 %. Розрахунки циклу двигуна проводились за навчальними програмами кафедри турбін . В роботі розроблена турбінна частина двигуна, проведено розрахунки на міцність робочої лопатки та диска першої ступені турбіни , розраховано опорний підшипник турбіни на довговічність, та розроблена принципова паливна система двигуна. У розділі з охорони праці розглянуті шкідливі фактори , що впливають на людину у процесі експлуатації ГТД та зроблено розрахунок штучного освітлення машинної зали електростанції. У розділі цивільного захисту проведено аналіз видів і наслідків відмов при функціонуванні електростанції.
Ключко, Р. О. Дослідження контактного ГТА з ТУК потужністю 110 МВт для блокової електростанції : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / Р. О. Ключко ; наук. кер. А. В. Козловський. – Миколаїв : НУК, 2024. – 105 с.
Keywords: газотурбінна установка; компресорна станція; електростанція; потужність; ефективність; витрата палива.; 142 ''Енергетичне машинобудування''