До проблеми ефективного викладання соціально-гуманітарних дисциплін в технічних вузах - Кравчук, О. Ю. (My University, 2019)
Зазначено, що політологія посідає у процесі формування гуманістичних цінностей студентів окреме важливе місце, оскільки її зміст закладає підґрунтя для зміцнення у свідомості студентів таких базових цінностей, як свобода, демократія, правова держава, громадянин тощо. Наголошено, що політологія не викладалася в радянські часи, а тому і не відчула на собі відповідного ідеологічного впливу. Окреслені ті проблеми побудови і викладання цієї дисципліни, розв’язання яких ще не відбулося.
Кравчук, О. Ю. До проблеми ефективного викладання соціально-гуманітарних дисциплін в технічних вузах / О. Ю. Кравчук // Матеріали міжнар. наук.-метод. семінара «Україна і Білорусь: історія та сучасність». – Миколаїв, 2019. – С. 57–59.
Keywords: політична безпека; процес викладання; технічний ВНЗ; суспільствознавчі дисципліни; пріоритетні напрямки