Повірка приладів лінійно-кутових вимірювань в умовах Миколаївської філії ДП "Одесастандартметрологія" - Шкуренко Т. С.; Shkurenko Tetiana (My University, 2025)
Шкуренко Т. С. «Повірка приладів лінійно-кутових вимірювань в умовах Миколаївської філії ДП "Одесастандартметрологія"». Кваліфікаційна робота зі спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», освітньої програми «Вимірювально-інформаційні системи». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова. 2025 рік. 80 сторінок. У кваліфікаційній роботі розглянуто питання метрологічного забезпечення електронних тахеометрів як засобів вимірювальної техніки, що застосовуються у сфері геодезії. Обґрунтовано необхідність проведення періодичної повірки тахеометрів відповідно до чинного законодавства України у сфері метрології. Наведено характеристику тахеометра як засобу вимірювання кутових і лінійних величин. Практична частина роботи виконана на базі Миколаївської філії ДП «Одесастандартметрологія» з використанням автоматизованого устаткування.
Verification of linear-angle measuring instruments in the conditions of the Mykolaiv branch of the SE "Odesastandartmetrology"
Шкуренко, Т. С. Повірка приладів лінійно-кутових вимірювань в умовах Миколаївської філії ДП "Одесастандартметрологія" = Verification of linear-angle measuring instruments in the conditions of the Mykolaiv branch of the SE "Odesastandartmetrology" : бакалаврська робота ; спец. 152 ''Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка '' / Т. С. Шкуренко ; наук. кер. А. Ю. Грешнов. – Миколаїв : НУК, 2025. – 80 с.
Keywords: метрологія; геодезичні прилади; тахеометри; метрологічні та технічні характеристики; клас точності; похибка вимірювань горизонтальних та вертикальних кутів; похибка вимірювань віддалі; середня квадратична похибка; колімаційна похибка; місця нуля (місце зеніту); ексцентриситет; 152 ''Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка''; metrology; geodetic instruments; total stations; metrological and technical characteristics; accuracy class; horizontal and vertical angle measurement error; distance measurement error; root mean square error; collimation error; zero point (zenith point); eccentricity